Friday, October 26, 2012

Ezry El-Rafifi bin Ezwan


tgk tajuk dh tau nk tunjuk muka anak yg terbaru kennnn.. hikhik.. mcm pak arab skit nama si kecik ni.. muka pun lain skit dari abang n kakak.. tengok erkkkk..









haaaa... lain skit kan .. ni dh umur 2m 2w ..
kening lebat n gelap skit.. sah2 dh ikut kening papa kennnn...
pastu kulit pun gelap skittttt.. :p
pastu lg hidung pun tinggi skit dr abang n kakak.. xtau ikut sape tang ni.. sbb mama papa hidung nye x bape nk tinggi.. hakhak.. yang ado... mokde ckp hidung nye besar.. tgk sendiri la.. rasa mcm yer je.. hikhik
pastu pasal kulit tu kennn.. smua org ckp.. """ ehh gelap skit yek yg ni.. x mcm abng dia.. """  T____T .. xpe xpe ni kulit lelaki perkasa gagah berani disukai ramai.. *janji hensem* .. nak jugakkkk puji anak sendiri..
pastu pas diaorng yg ckp adik ni kulit gelap.. diaorg bagi plak ayat penyejuk hati mama.. """"x pe ni kecik lagi ni.. makin besar nanti putih ler...""".. x adeee nyer ler ... sama jer mama tgk.. x cerah pun.. xpe adik ni kulit lelaki macho... relax dik jgn ambik ati.. biar mama je yg makan ati.. hukhuk..

hakhak.. xde lah mama x kisah pun putih ke gelap ke.. yg penting sempurna kejadian n sihat walafiat.. mama dh bersyukur sgt2 ni.. indah nya ciptaan n anugerah Tuhan untuk mama n papa ni... sayang adik byk2..



ni plak adik n kakak yaannnngggggg .. hisssshhh Allah jer yg tau tahap mama menahan sabar ape yg kakak dh buat kat adik ni.. gerammm toksah cite la.. tu la sabooooo.. tp bila dh hilang sabo mmg kena la kakak.. ape kakak ingat mama ni penyabo sgt... tidak ok tidakkkk dgn kakak yg pergerakan nye super la pantas.. xde warning langsung... zap zup zap dh kena adik... grrrrrrrrrrrr menyirap darah mama...

hari ni je adik kena libas dgn bantal atomen.. pastu kena baling ngan bantal angry bird... tp x nangis la sbb tukan smua nye span.. tp tekejut je la... adik pun mcm pasrah je ada kakak camni... hadooiiii.. yg tukang report nye abang.. jap2 kang jerit """ mama kakak buat adik.. """ very n de very hadoiii okeh..

eh dah la yek..  tetiba kena benti... hikhik.. adik dh jaga la plakkkk..
mau tido sudahhh...
camni la ade anak kecik.. smua keje kena ikut time dia ok.. klu x sowiiii lerr...

eh ehhh ok la... melalak sudah!

babai..



Monday, October 22, 2012

ape pun tak boleh.. :)


Assalamualaikum..
:)

ha lama tak bagi salam kat orang..
:-p

lama tak berupdate blog mama ni..
malas pun ye jugek
sibuk pun ye jugek..
badan penat pun ye jugek..

semenjak dua menjak dh ada anak 3 ni, mama malas nk mengadap laptop nk mengupdate blog.. tok cukop tido wehhhh ada anok kecik ni.. masa dia tido siang ,time tu la mama join tido skali.. huahua.. kalau  tak tido skali alamatnye PITAMMMM... hadoiiii
yang kecik ni bila start pukol 1 pagi je dia mula bejaga.. bagi susu tak tido gak.. klu tido pun tido2 ayam.. jap kang jaga.. borak sorang2.. pastu kang berak.. lap la berak si kecik ni jap.. pastu nk susu plak.. tido lena nye tak jugakkkkkk..  abih camne mama x tido siang.. ngantuk x leh nk di tahan2... dapat tido je syooorrrga... hkhik  ;-p

satu lagi malas nk uddate blog sebab gambo nye dari handpon xleh nk di transfer kan ke laptop.. ate nye mama idok ler suka klu nk becerita klu xde gambo nye.. haaa gitu... mama tak reti camne nk buat.. nanti la suroh Pakandak yg ajo kan.. hehehe.. mama ni guna S2.. guna takat nk helo helo je.. pas tu sms.. pastu amik gambo... berFB n baca blog org tu pandai la... yg lain malas nk godek2.. last2 time transfer gambo tak reti.. klu handpon lama Nokia mama senang sgt nk transfer.. yg S2 ni hape ke susoh nye..

eh ada satu lagi sebab x berupdate blog yer.. laptop mama rosak. ni mama guna papa punye sbb harini papa gi Segamat.. mama mintak pinjam.. hehee.. nila yg jadi terupdate ni...

tula x best nye la tak leh nk letak gambo baru2 ni.. yg penting gambo baby baru ni.. emmmmm  x best x best..

takpe mama letak gambo yg ada dlm laptop ni je la erk..


haa ni gambo yg super duper lama tahun 2010.. kakak kecik lagi masa ni.. baru 3 bulan.. opsss skrg Cik Nur Nisa Qiasatina dh panggil kakak yer.. bukan lagi adik.. sbb n3 yg last update tu mama panggil kakak ni adik lagi.. pasni adik adalah baby baru ok.. nti dh pandai transfer gamba mama update pasal adik Ezry.. hikhik..

okla tu je kot nk membebel hari ni..
nanti2 la plak yek...

babai..
:)