Wednesday, March 9, 2011

dani kesayangan mama...

kenapa hari ni abang buat byk perangai ha sayang...

abang x takut ke mama marah2.. cubit abang...

ke abang dah lali yer...

ke kalau sehari abang x buat mama marah, hari abang x lengkap..
x best... cam tu yer...

mama tau abang anak yg baik.. bukan anak yg degil sgt...
anak yg penuh perasaan memahami mama....
anak yg masih takut gertakan mama...

kenapa hari ni abang x jadi cam anak mama yg selalunye...
kenapa bila mama cakap x boleh... abang nak jugak...
abang merajuk.. abang buat macam2...
abang saje nak bagi mama marah betul2 yer...

tapi dari pagi td mama tak rasa nk pukul  dan marah abang...
kesian.. abang terlampau byk keje skolah...
kesian mama tgk bangun tido pagi tadi pun terus buat keje skolah..
kesian abang.. dh dekat pukul 8 pagi br besiap nk pegi skolah...
terharu mama tgk abang baik n suka buat keje skolah..
tp mama tau teacher skolah baru abang ni garang kan....
sbb tu abang takut  kalau keje skolah x siap..
wlu dh berjuta kali mama ckp.. "homework ni utk school holiday nti"..

oooo.. sbb mama baik sgt hari ni yer...
sbb tu abang buat perangai... cam gitew yer sayang...
mama x nak bising2 hari ni sbb x nak bg tekanan kt abang...
kesian.. kt KAFA skrg kan abang ade ujian.. homework byk lagi...

tp abang dh buat mama hilang sabar td...
hari2 abang nk kluar main taman.. kan mama dah bagi....
utk hari je x bleh... hari hujan sayang... abang x sihat betol lg..
kan mama dah bagi main ngan adik kat parking kete.. x kena hujan...
abang sendiri nampak kan xde pn kawan2 abang yg main kt taman...

bila dh pukul 7 malam abang asyik ckp nk mandi kolam...
mama ckp xboleh hari dh senja.. mama ckp syaitan byk .. takut..
abang xnk masuk rumah.. adik dh nangis sbb mama paksa msuk rmh..
abang plak mandi kolam slalunye lama sayang..
byk lg keja mama.. nk mandikan adik.. nak masak lagi...
mama nk mandi n sembahyang lagi... mama xleh teman kan abang la sayang...
kan mama dh ckp 2 hari lagi skol holiday.. abang bleh main kolam puas2...
tp kenapa hari ni abang x makan pujuk... abang dh buat mama marah!

mama tarik abang masuk.. mama tengking abang suh mandi..
mama tengking suh tanggal baju .. masuk toilet... GOOOO!!!!
kenapa bila mama marah kali ni abang mcm x takut....
kenapa abang masih main bukak tutup pintu toilet.. cakap...
"..ma.. abang nk mandi luar..".....
dan lagi... dan lagi.... dan lagi...

jadik mama dh malas nk tengking dan cubit abang...
mama cakap elok2 je...
" abang nk mandi kolam senja2 hujan ni.. jom mama bukak pintu.."
abang suka... abang ikut mama.. abang pun kluar dgn senang hati..
pas tu mama terus kunci grill n sliding door.... jam masa ni 7.10mlm..
abang panggil mama nk mandi camne... mama diam...
abang jerit ... mama diam... abang dh mula nangis... mama biar kan...

abang jerit nk masuk.. mama diam lagi...
abang jerit x nk mandi kolam.. mama tetap diam...
abang dh meraung.. gegar grill... tumbuk2 sliding door...
mama tetap diam sayang... abang meraung semakin kuat..
abang jerit nak masuk.. abang ckp takut... mama masih diam..
abang goncang grill kuat dan kuat lagi... mama hanya mendiam kan diri...
mama kenal tu tangisan dan jeritan abang yg abang mmg betul2 takut...
hari gelap sbb langit mendung... mama tau abang takut....
mama biar kan abang menjerit menangis kt luar smpai 7.35malam...
yer sayang mama kesian dgr raungan abang..
lagi plak abang telanjang bulat... ermmmmmm

bila mama buka kunci.. abang masuk terus...
abang cakap abang takut .. abang dah xnak mandi kt luar..
mama diam... tp mama terlibas juga abang sekali dgn  tuala..
mama gerammm... abang...
abang terus mandi kt toilet... pakai baju n terus tetido...
kesian mama tgk....

dani kesayangan mama..
mama bukan saje2 nk biar kan abang ketakutan kt luar...
mama terlalu kenal anak mama yg sorang ni...
mama tau klu mama rotan abang sekali pun...
abang tetap nk mandi kolam...
mama tau klu mama rotan sakit sgt sayang..
mama x tepikir nk rotan abang hari ni...
mama guna kan kelemahan abang yg satu lagi... ketakutan...
ketakutan hilang mama dan adik...
skrg abang faham kan.. sayang..

tp fahami la dani sayang... mama buat camtu hanye nk didik abang..
nk ajar abang masa yg sesuai utk main n blajar...
kerana sakit demam abang.. mama yg tanggung sendirian..
papa sibuk dan penat nk uruskan abang time sakit..
hanye mama... abang faham kan sayang....
jadik mama kena atur hidup abang agar kita same2 x susah ye sayang...



kesian abang takut kena kurung kat luar.. terus tetido...
maaf kan mama yer sayang....
mama pun sedih dgr abang nangis td...
merayu nk masuk.. merayu ckp abang takut...
tp mama xnak rotan dan menyakiti badan abang hari ni...
tp knp abang buat perangai sgt2 arini....
xpe la bang.. harap2 abang ingat hukuman mama harini..
abang jgn buat perangai cam ni lagi yer sayang...
mama pun akan kawal kemarahan mama pasni...
InsyaAllah...

3 comments:

makandak said...

Sian dani..senasib je dengan kimi hari tu,dua2 mama dah betuka jadi incredible hulk haha

nice n pretty mama said...

kahkahkah.. pas tu nyesal x ingat.. giler kite ni... hakhakhak

LINA said...

bukan gile..tersasar dari landasan jap..haha