Thursday, December 30, 2010

sejuk nye pagi ni...

dari semalam hujan tak henti2... sejuk.. x yah pasang kipas pn...
pagi ni punye la sejuk nye... nak pijak lantai pn x sanggup.. kena pakai selipar...
first2 mama bangun pagi mesti gi dapur dlu... of kos la mmg solat dlu...
ni cite mama pas solat... ;-) tgk2 benda ape nak masak makan pagi...
jerang air dlu... pastu baru gi ruang tamu , kemas skit, bukak sliding door...
ke dapur smula n masak la...

 pagi ni kite sarapan mee goreng mamak.. adik pn dah bleh makan mee.. senang keje mama.. masak se menu smua bleh makan.. ;-D .. papa bawak bekal je, makan kt workshop...

 ni plak telur puyuh.. mama rebus 6 biji setiap pagi, 2 utk mama, 2 utk papa, 2 utk abang.. pas baca dlm majalah ANIS aritu, telur puyuh byk khasiatnye terutama utk org yang ada alahan kulit, resdung, penyakit hati, mcm2 lagi la, amal kan makan 2-3 biji setiap pagi... so mama buat la. Adik tak nak lagi makan telur rebus.. mama suap jer, adik mesti kuarkan balik.. tunggu adik besar skit kot..

haaa.. ni la dapur rumah kite... tu mama tgh masak nasi bubur adik.. utk lunch adik.. siap masak sarapan kena terus masak bubur adik.. mama kena pantas.;-) .. smua kerja rmh n masak kena siap sebelum pkul 12 tghari... mana taknye.. mama nak ber facebook la, be blog la, n macam2 la lah.. ;-D.. lagipn waktu pagi mood adik very2 de good.. main je sorang2.. bila dh masuk petang skit, mula la asyik nk bekepit dgn mama., :-(

yang penting nye  mama kena jaga hati papa tau... papa keje teruk.. papa dh bagi mcm2 kesenangan kat mama, abang, adik... terutamanye abang, smua benda nak dapat, tgk semalam sanggup papa masuk kan macam2 game baru dalam psp.. punye la tak nak abang bosan dok rumah (wlaupn mama n papa gaduh2 x bagi abang main psp sebab dah nak sekolah ni, mama nak abang semak buku minggu last cuti ni.. refresh smula otak , x la blur kt sekolah nti ).. so mama kena la buat smua on time.. 'perut papa kenyang, mata papa tenang, hati papa pn senang, kite pn bleh "pau" papa macam-macam'... ;-DD... 

p/s: masa mama tulis n3 ni, hujan lebat.. sejuk.. adik tgh tido, abang plak.. apelagi dok ber psp la...

No comments: