Thursday, December 30, 2010

biar kan aje...

ermmmm... mama dah x larat dah nak lari2 ke dapur ke ruang tamu setiap kali adik panjat laci... keje mama lambat siap jadi nye ;-0 .. ada yang hangus atas dapur kang... last2 mama biar kan je adik panjat n dok dalam laci, kang kalau mama bagi dok dapur lagi byk benda yang adik buat.. mama tutup je gate ke dapur.. senang skit nak masak... rasa nye adik dh terer turun naik laci tu..

 tgk tu... berani betol la adik nisa ni... selambe je tgk tv dok dalam laci.. papa dah beli chair utk adik.. adik bagi bear yang duduk.. isk isk adik..

ermmm tgh asah skill dok dalam laci... hentam la adik... janji x jatuh.. yg penting mama bleh mama msk dgn pantas.. jap lg mama nk be fb.. kwn2 mama byk on9 mlm2 ni... ;-D


 sup ayam
ni smua menu malam tadi.. mama syiok sgt dgn fb, tu yg lupe nak update n3 blog..

 ayam pedas...
pedas ni... isi cili padi.. utk papa

 sayur goreng kicap

ikan goreng
ni utk abang.. abang kurang makan ayam.. kalau mama nak masak kena tanye abang dlu, "nak makan chicken or fish"... fish pilihan pertama abang..
tapi kalau nasi lauk ikan vs KFC.. konpem la abang pilih KFC


p/s: mama mmg bukan ahli masak.. x brape pandai.. yang simple2 je mama tau masak... yang susah2 kena menuntut ilmu dgn nenek or wan dlu... slalu nye nenek la.. mama kena ikut selera papa bukan mama.. :-(

No comments: